Mod de preparare.:

 Amestecați o lingură de pulbere Odormute cu un galon (3,78 litri) de apă călduță. 

1. Amestecați Odormute cu apa călduță pânâ când praful se dizolvă complet. Pentru rezultate mai bune puteți să amestecați pulberea in 500 ml apă, asteptați 5 -10 minute, amestecând din când în când, pentru o mai buna dizolvare, apoi amestecați solutia cu cantitatea de apa caldă rămasă.

2. Enzimele se activează adăugând apă călduță. Pentru a obține cel mai bun rezultat enzimele trebuiesc foosite în maxim 4 ore de la activare.

3. Temperatura apei trebuie să fie între 7 º C și 60 º Celsius, intervalul optim de temperatură fiind între 21 º C și 32 º C. Înghețul nu dăunează enzimelor, totuși, temperaturile de peste 60º C le distruge. 

Tapiterii, Mobilă,

Eliminarea mirosului din aceste suprafețe este mai dificilă deoarece soluția Odormute trebuie să ajungă direct la sursa mirosului, lucru care mai ales în cazul pernelor si al saltelelor este destul de dificil. 

Eliminarea mirosurilor este garantată, dificultatea constă în faptul că întreaga saltea trebuie să se usuce după ce tratamentul este finalizat. În cazul în care salteaua sau buretele nu se usucă complet, se poate mucegăi sau poate prinde un miros de amoniac. Astfel, producătorul recomandă ca aceste suprafețe să fie tratate cu Odormute ™ doar în ultimă instanță.

Este potrivit și pentru curățarea tapițeriei din mașină, pentru dezodorizare. Curăță și dezodorizează mobilierul, canapelele, fotoliile, scaunele, saltelele. Elimină orice miros organic cum ar fi: miros de lapte, miros de pește, urina animalelor de companie, miros de vomă, miros de transpirație din mașină sau alte încăperi.

Utilizare:

1. Amestecați o lingură de pulbere Odormute la 1 galon (3,78 litri) de apă călduță.

2. Înmuiați zona afectată cu soluția Odormute. Soluția trebuie să ajungă la sursa de miros pentru a-l elimina.

3.  După aplicare suprafețele trebuie lăsate la înmuiat timp de 1 oră.

4. Materialul tratat trebuie sa se usuce complect.. Se recomandă ștergerea suprafeței cu un prosop și uscat cu un uscător de păr sau ventilator. În condiții de umiditate extremă, uscarea este dificila si pot apărea alte probleme.

Odormute nu este recomandat pentru tratarea produselor din piele.

Țarcuri de câini si canisite

Este ideal pentru eliminarea mirosului provocat de urina si excrementele câinilor, atât din tarcul acestora, cât și din grădină, curte, terasă sau aleei. Elimina mirosurile de pe orice suprafață, beton, gresie, iarba, iar dacă este bine îmbibat, chiar si din pamant.

Este potrivit pentru canise, adăposturi, pensiuni de animale de companie, sau pentru deținătorii unuia sau mai multor animale.

Tratament initial:

În zone cu miros persistent folosiți o solutțe din 1 lingură praf Odormute și un galon (3.78 l) apă. Amestecatț praful Odormute in 500 ml apă călduță până când este complet dizolvat ( aproximativ 5-10 minute), dupa care turnati amestecul în apa rămasă și amestecați. Aplicați soluția cu un pulverizator sau spălați zona cu mopul si găleata. Soluția Odormute trebuie să ajungă la sursa mirosului pentru a-l elimina. Lăsați să se usuce. 

Folosire uzuală, dupa tratamentul inițial

Preparați un amestec din 1 lingură praf Odormute și 3 galoane apă călduță. Se folosește exact ca în descrierea de mai sus.

Alte întrebuințări:

Odormute ᵀᴹ  este eficient în eliminarea mirosurilor organice și se poate folosi în siguranță pe orice suprafață pe care se poate folosi apa călduță. 

Înainte de utilizare aplicați soluția pe o suprafață mică.

Odormute se poate folosi  pentru a elimina mirosurile organice din : pubele, tomberoane, coșuri pentru scutece, cuști pentru animale mici, frigidere și lăzi frigorifice, etc. Elimină chiar și mirosul de fum. Elimina orice miros organic.

Covoare și mochete

Notă: materialul din care este realizat covorul sau carpeta poate varia, de aceea întotdeauna testați o suprafață mică înainte de a trata cu Odormute covorul sau carpeta.

Pete și suprafețe mici:

1. Testați pe o zonă mică înainte de utilizare. Înmuiati și lăsați să se usuce.

2. Pe suprafețe mari de carpete și covoare, trebuie localizată și tratată întreaga sursă de miros.

3. Dizolvați 1 lingură de pulbere Odormute cu 1 pătrime apă călduță. Creșterea cantității de praf Odormute va accelera acțiunea acestuia fără a produce daune oamenilor, animalelor de companie sau țesăturilor.

4. Înmuiați locul care are nevoie de tratament în această soluție și lăsați să acționeze o oră.

5. Îndepărtați umezeala în exces și lăsați covorul să se usuce. Puteți folosi prosoape sau un uscător de păr pentru o uscare mai rapidă. Dacă covorul rămâne ud poate apărea mucegai sau miros înțepător de amoniac.

Curățarea întregului covor sau a mochetei

1. Testați o zona mică înainte de utilizare (test de culoare) 

2. Puteți folosi aparatul de curățat covoare, în acest caz în loc de produse de curățare pentru covor trebuie adăugat Odormute ™.

3.Adăugați o lingură de pulbere la 1 galon (3,78 litri) de apă călduță. Amestecati inițial 1 lingură de praf Odormute cu 500 ml apă călduță, până praful se dizolvă complet (5-10 minute), după care amestecați soluția cu restul de apă rămasă. 

4. Puteți adăuga soluția în mașina de curățat covoare. 

5. După ce covorul s-a uscat și mirosul a dispărut se poate folosi șamponul pentru covor, ca de obicei.

Important 

După ce ați înmuiat covorul sau mocheta cu soluția Odormute, este necesar ca întreaga zonă să se usuce complect, în caz contrar poate să apară mucegai sau miros înțepător de amoniac.

Dacă acest lucru totuși se întâmplă, atunci trebui re-spălat covorul cu soluția Odormute și adăugat 4 linguri de bicarbonat de sodiu la spălat. Bicarbonatul de sodiu neutralizează acidul uric și are un efect dezodorizant natural.

Suprafețele mici se pot usca cu un ventilator sau cu uscatorul de par.

Suprafețele mari (covoare, mochete) trebuiesc uscate în poziție ridicată.

Covoarele lățoase sau foarte groase necesită o atenție sporită.

Produsul Odormute ™ nu se recomandă în cazul covoarelor orientale.

Pentru tratarea suprafețelor mai mari recomandăm Odormute C-concentrat.

Materiale textile și îmbrăcăminte

1. Amestecati 3 linguri de praf Odormute în 500 ml apă călduță până când praful se dizolvă complet (5-10 minute).

2. Umpleți mașina de spălat rufe sau cadă ,cu apă călduță ( 25-45 ºC) și adăugați soluția Odormute în mașină (sau cadă). Adaugați rufele. 3. Porniti mașina de spălat sau agitati rufele în cadă aproximativ 2-3 minute sau până soluția este distribuită uniform. Opriți mașina de spălat și lăsați și lăsați rufele la înmuiat pentru 1 oră.

3. Porniți mașina de spălat la ciclu normal. Daca mirosul a dispărut se poate adăuga detergent și se pot spăla hainele în mod normal, dacă mirosul încă persistă se repetă operatiunea cu soluția Odormute.

Dezodorizarea  litierei, eliminarea  mirosului urinei de pisică

Cu produsul Odormute puteți elimină simplu și eficient mirosul urinei de pisică din haine, covoare, mochetă, tapițerii, saltele și alte materiale. Litiera pisicii nu va mai mirosi urât dacă folosiți Odormute.

Pentru a neutraliza mirosul neplăcut al litierei, produsul se foloseste sub forma de pulbere. Presărați 1 lingură de produs direct pe litiera proaspăt schimbată.

Pentru a scoate mirosurile cauzate de „accidentele” animalelor de companie, aplicați soluția cu un pulverizator sau cu un burete direct pe suprafața afectată. Elimină chiar și mirosurile mai vechi provocate de pisici sau motani. Deoarece este compus din enzime naturale se poate folosi chiar și în cazul pisoilor, protejeaza mediul și este biodegradabil. 

Utilizarea produsului pentru a elimina mirosul de urină de pisică:

1. Amestecați 1 lingură Odormute Pulbere / 1 lingură la 1 galon (3,78 litri) de apă călduță. Amestecați praful Odormute cu 500 ml apă călduță până când se dizolvă complet, apoi combinați cu restul de apă călduță rămasa.

2. Pulverizați soluția cu un pulverizator pe întreaga zonă afectată (asigurați-vă că ați pulverizat întreaga suprafață afectată de urină).Soluția trebuie să ajungă în contact direct cu sursa mirosului pentru a fi eficientă. Este important să se trateze întreaga suprafață afectată de urină. Odormute elimină mirosul, dar nu este un repelent, nu va elimina comportamentul neplăcut al pisicilor.

3. Eliminarea mirosului de urină de pe haine (este necesar testul de culoare, vezi Materiale textile și îmbrăcăminte) 

4. Eliminarea mirosului de urină din covor (este necesar testul de culoare, vezi Covoare și mochete) )

5. Eliminarea mirosului de urină de pe canapea, saltea (este necesar testul de culoare, vezi Tapiterii, mobila, saltele, )

Elimina mirosul de sconcs

 Pulberea Odormute elimina chiar și mirosul de sconcs,care este unul din cele mai dificile mirosuri de eliminat.

** Mirosul de sconcs din haine si tesaturi se elimina conform indicatiilor de mai sus (materiale textile și îmbrăcăminte). Urmați instrucțiunile din această secțiune.

Mirosul de sconcs de pe animalele de companie 

Pentru a scoate mirosurile neplăcute de pe animalele de companie, praful Odormute se foloseste in felul următor:amestecați o lingură de praf cu jumătate de apă călduță, până când pulberea se dizolvă complet.  Frecați bine blana câinelui cu soluție. Evitați contactul cu ochii, nasul și gura animalului. Lăsați amestecul aproximativ o oră, până se usucă. Apoi, clătiți bine părul animalului cu apă rece, după care puteți spăla cu șamponul obișnuit. În anumite cazuri pot apărea iritații. Dacă acest lucru se întâmplă, limpeziți bine cu apă.

Pereți, pardoseli, frigidere și alte suprafețe

Odormute pulbere se poate folosi și pentru dezodorizarea cuștilor animalelor mici ( hamsteri, porcușori de Guineea), a cuștilor de transport pentru câini și pisici, a coliviilor, terariilor și chiar a cotețelor.

Poate fi utilizat în cazul mirosului de fum, de tutun, elimină materialul organic rezidual, de exemplu în bucătărie. 

Pentru dezodorizarea pereților și pardoselilor se folosește amestecul următor:  amestecați 1 lingură de praf Odormute cu 500 ml apă călduță, până praful se dizolva complect (5-10 minute). Folosiți un pulverizator de mână sau de grădină, în funcție de suprafața care trebuie tratată. Pulverizați pe suprafața expusă mirosului. Se poate pulveriza chiar și pe draperii, dacă acestea au prins miros de mâncare sau fum de țigară. Pe anumite suprafețe este posibil ca după uscare să rămână reziduu care se poate îndepărta ușor cu o cârpă umedă și curată.

Important: Se recomanda sa purtați mânuși de cauciuc când utilizați soluția lichidă.

Înainte de utilizarea Odormute nu se foloseste nici un fel de subtanță chimică sau alt agent de curățare.

Contactul prelungit cu Odormute poate provoca înroșirea pielii și iritații. Spălați cu apă rece și săpun dacă acestea apar.